Hundgodis

Hundar kommer alltid att vara människans bästa vän och vi som ägare, försöka få dem att känna att de är våra bästa vänner. Hur kommer du att få dem att känna att de verkligen är din bästa vän? Ge din speciella fyrbenta bästa vän hundgodis är ett sätt att få dem att känna din kärlek. Så, vad är hundgodis? Är dessa leksaker eller godis? Hundgodis är kanske speciella kläder eller tillbehör för hundar? Hundgodis är särskilt framtagen hundmat för att hålla våra speciella vänner friska och ha vackert hår. När vi säger speciellt framtagen hundgodis innebär det att den mat som du kommer att ge din hund är den som är packad med vitaminer och mineraler som de behöver.

Som hundar växer behöver de kosttillskott och det är vad hundgodis kommer att ge dem. Hundgodis kallas så eftersom maten smakar gott och är väl älskad av hundar. Det finns vissa hundlivsmedel som inte är hälsosam för hundar, speciellt de som är packade med konstgjorda färg-eller smakämnen eller artificiella komponenter. Hundfodertillverkare har egna hemsidor där man fritt kan söka och ta reda på vilka särskilda hundgodis du kan ge till din hund. Du kommer att bli glad av att veta att produkterna du ser finns i de flesta länder. Välj hundgodis som har naturliga ingredienser och innehåller näringsämnen för att göra det mesta av dina pengar.

Vad innehåller hundgodis?

Jag föredrar att ge hundgodis som inte är sammansatt av olika ingredienser utan endast torkat kött av olika slag. Det kan t.ex. vara kyckling, hjärta, lever eller fisk. Fördelen med det är att du vet precis vad din hund får i sig och att det är mycket smakligt. För hundar som lätt går upp i vikt så är det viktigt att hundgodiset har ett lågt fettinnehåll. Fett innehåller dubbelt så mycket energi som protein gör. Då brukar jag rekommendera torkad kycklingfilé som endast innehåller ett par procent fett. De är lätta att fördela i mindre bitar och hundarna älskar det. Torkad fisk är betydligt fetare ca 27 % fett men det är å andra sidan nyttigt fett och en bra källa för Omega 3 och 6. För hundar som jobbar hårt och behöver extra energi är detta absolut ett bra alternativ. Luktar illa men det gillar hundarna.

Hundgodis är inte alltid så nyttigt, men gott. Det finns massor av hundgodis att välja på. Det viktigaste att tänka på är att försöka hitta produkter med så lite tillsatta ämnen som möjligt. Här nedan kommer lite tips att tänka på vid köp av hundgodis.

Viktigt att känna till

  • Gott är inte alltid nyttigt. Det gäller inte minst hundgodis, håll koll på fett- och sockerinnehållet, som ofta är högt.
  • Märkningen av hundgodis är inte den bästa och tillverkarna har inte samma krav att uppge innehållet lika noga som när det gäller livsmedel för oss människor.
  • Var extra vaksam på mängden fett och socker!
  • Var vaksam på om produkten innehåller konserveringsämnen och färgämnen.
  • Mjölsorterna kan komma både från spannmål och animaliska slakteriprodukter.
  • Animaliska biprodukter är ofta slaktavfall.